Кращі продукти проти похмілля

Якщо з ранку ви стали жертвою похмілля, встати з ліжка здається складніше, ніж вибратися з 10-метрової ями. Студентська мудрість говорить: з’їжте шматок холодної піци або бутерброд з жирним беконом. Але краще довірити своє лікування від похмілля науці – вона знає, які продукти допоможуть швидше прийти в себе, а які змусять ще сильніше пошкодувати про вчорашню вечірку. Типові симптоми похмілля – нудота, надчутливість до світла, головний біль, ломота в м’язах, діарея та порушення моторики. Всім цим ви зобов’язані зміненим хімічним складом в організмі і отруєння токсинами. Тема похмілля (і як його уникнути) вкрай не вивчена, тому люди здавна винаходили свої прийоми лікування. І хоча повністю позбавити вас від симптомів не зможе ніяка їжа або напій, послабити їх цілком можливо. Пом’якшити похмілля допоможуть фруктоза, вітаміни, амінокислоти і мінерали – вони розщеплюють токсини і скоротять негативні реакції тіла на алкоголь.

 

Прокинься і співай: як перемогти похмілля. Напої, які допоможуть:

  • Вода. Цей еліксир життя повинен бути першим у вашому списку, якщо на ранок розколюється голова. Алкоголь – діуретик, тобто він виводить вологу з організму. Коли запаси води виснажуються, тіло починає використовувати всі ресурси, що залишилися, не роблячи виключення навіть для мозку, і – привіт, головний біль! Бажано випити H20 ще перед сном, щоб пом’якшити ранкове похмілля, але не варто відмовляти собі в воді і по пробудженню.
  • Спортивні напої і кокосова вода. Солодкі спортивні напої можуть обернутися швидше шкодою, ніж користю при фізичних вправах, але при похміллі вони дійсно врятують. Gatorade і будь-який інший спортивний напій моментально доставлять в організм необхідну рідину і електроліти. Відмінний засіб – баночка кокосової води, в якій міститься 5 електролітів, властивих людській крові, у спортивних напоїв нараховуються тільки 2.
  • Чай з імбиром і перцевої м’ятою. Дослідження показують, що імбирний чай успішно бореться з нудотою, а чай з перцевої м’ятою (займається порятунком вагітних жінок) зменшує біль в животі і нудоту.
  • Фруктовий сік. Стакан яблучного або журавлинного соку допоможе вам почати процес повернення до життя. Фруктоза моментально додасть вам заряд сил, прискорить метаболізм і постарається вивести отруйні токсини. До того ж, в соку містяться вітаміни і достатню кількість рідини, щоб впоратися з зневодненням.
  • Розсіл. Ця кисла рідина з оцтом, сіллю і водою підвищить вміст рідини і електролітів в організмі. Випийте 50 мл розсолу до того, як відправитися в бар, і ще 50 вранці.
  •  

Їжа, яка допоможе:

  • Банани, ківі, шпинат. Ці яскраві продукти переповнені калієм – важливим електролітом, рівень якого знижується через здатність алкоголю виводити рідину з організму. З ранку не тягне на салат? Змішайте ці фрукти з йогуртом і отримаєте антипохмільний смузі.
  • Яйця. Цей традиційний ранковий продукт не дарма користується популярністю: в ньому повно таких амінокислот, як цистеїн і таурин. Таурин прискорює роботу печінки, захищаючи її від шкідливого впливу алкоголю. Цистеїн в свою чергу розбиває альдегід оцтової кислоти – неприємний хімікат, що залишається після розщеплення печінкою етилового спирту.
  • Курячий суп. Чи не найпопулярніший, але дієвий засіб при похміллі. Тарілка курячого супу відновить вміст солі і рідини, а цистеїн, що міститься в курячому м’ясі і овочах дасть печінки необхідний заряд енергії.
  • Місо суп. Суші – останнє, на що тягне людей під час похмілля, але в японській кухні все ж є і таке «ліки». Як і курячий суп, місо-суп – відмінне ранковий засіб, щоб повернути втрачену рідину, відновити рівень солі і нормалізувати травлення.
  • Крекери або тост з медом. Цільнозернові крекери і тости з їх простими вуглеводами підвищать рівень цукру в крові, що не розбудовуючи шлунок. Додайте трохи меду, повного фруктози, щоб прискорити процес розщеплення алкоголю.
  • Вівсянка. Тарілка гарячої вівсянки гарантує вашому організму заряд таких корисних речовин, як вітаміни В, кальцій, магній і залізо. Вівсянка допоможе нейтралізувати кислоти і підвищити рівень цукру – а це миттєвий заряд енергії.
  • Помідори. Томатний сік замість «Кривавої Мері»: в ньому повно лікопіну, антиоксиданту, що знижує запальні процеси, а ще фруктози, яка простягає «руку допомоги» вашій печінці.

 Весь комплекс корисних речовин з цих продуктів ви можете отримати з нашого препарату Нутранекс АлкоКейр. Замість десятка продуктів досить прийняти одну таблетку і ви забудь про похмілля назавжди.

Детальніше

Які продукти рятують від стресу?

Напружена робота, проблеми з родичами, неслухняні діти і невигуляні собаки – життя сучасної людини повне стресів. Але сама природа дає інструмент для протистояння нервової напруги. Це фізичні вправи і правильне харчування. Є ряд продуктів, які особливо рекомендується включати в дієту при стресі. І багато хто хотів би дізнатися, з чого складається цей список.

Темний шоколад

Багато людей схильні інтуїтивно заїдати негаразди солодким ароматним шоколадом. Виявляється, наука на їхньому боці. Шоколад дійсно вважається хорошим антидепресантом. Дослідження показали, що він знижує рівень гормонів стресу – кортизолу і катехоламінів. Випробовувані, що знаходяться у важкому стресі після двох тижнів вживання гіркого шоколаду відчули поліпшення. Щоденна норма становила під час проведення експерименту 40 г. Важливо, щоб шоколад був органічний і містив якомога менше цукру.

Грецькі горіхи

Одним з фізіологічних симптомів стресу є гіпертонія. Велика кількість альфа-ліноленової кислоти в волоських горіхах допомагає стабілізувати кров’яний тиск. Полінасиченими жирні кислоти, якими багаті волоські горіхи також корисні для нормального кровообігу і опірності серцево-судинної системи стресу.

Часник

Часник знижує рівень кортизолу, не даючи розвинутися ланцюгової реакції організму на стрес. Алліцин, що міститься в часнику також зміцнює серцево-судинну систему, нормалізує тиск і рівень холестерину.

Інжир

Свіжий або сушений, інжир є джерелом вітамінів, мінералів і антиоксидантів. Це також постачальник калію, кальцію і магнію, необхідних для нормального артеріального тиску і м’язової функції. Завдяки цим властивостям, інжир бореться з окислювальним стресом, який виникає через неправильне харчування, тютюнопаління та забруднення навколишнього середовища.

Вівсянка

Ця крупа є джерелом клітковини і дає відчуття ситості надовго. У вівсянці містяться складні вуглеводи, вони піднімають рівень серотоніну, а, отже, і настрій.

Гарбузове насіння

Фаворит осені – гарбузове насіння – в них достатньо омега-3 жирних кислот, магнію, цинку і калію. А також більша кількість фенолів, які виступають як антиоксиданти. Ці речовини захистять від стрибків тиску і знижують окислювальний стрес.

Мангольд

Темно-зелений листовий овоч насичений ефірними жиророзчиннми вітамінами (А, С, Е і К) і мінералами, такими як кальцій, залізо, магній і калій. Мангольд містить клас антиоксидантів, відомий як betalains. Це захист від двох зайців, супутніх стресу – високий рівень цукру в крові і гіпертонія.

Морські водорості

Крім перерахованих вище переваг, морська фауна містить багато йоду, який необхідний щитовидній залозі для виробництва гормонів. Таким чином, морські водорості, нормалізують гормональний баланс і підсилюють стійкість до стресу.

Цитрусові

Багато століть аромат цитрусових використовували для зняття напруги. Крім запаху, потрібно пам’ятати про велику кількість аскорбінової кислоти в апельсинах і грейпфрутах. В одному з досліджень, дітям з ожирінням, що страждають від психологічного стресу, давали достатню кількість цитрусових. В кінці досвіду артеріальний тиск у них було не гірше, ніж у худих дітей, котрі не відчувають стрес.

Хто б міг подумати, що зняти наслідки стресу можна не за допомогою ліків, а всього лише внісши коректування в свою дієту. Правильна їжа – здорова і міцна психіка, і ніякі проблеми не зможуть похитнути сили організму.

Весь комплекс корисних речовин з цих продуктів ви можете отримати з нашого препарату Нутранекс СтрессКейр. Замість десятка продуктів досить прийняти одну таблетку і ваші нерви будуть в порядку.

Детальніше

10 продуктів які допоможуть очистити вашу печінку

Фрукти. Їх бажано їсти в свіжому вигляді. Корисна клітковина і здатність фруктів вимивати токсини, а також ударна доза вітамінів – незамінна користь для печінки і всього організму в цілому. Найбільш корисними для печінки вважаються яблука (чищення печінки), лайми та лимони (стимулювання роботи печінки), авокадо (містить антиоксидант глутатіон, який блокує дію багатьох канцерогенних речовин), грейпфрут (високий вміст вітаміну С і антиоксидантів).

 

Овочі. Свіжі овочі діють на печінку за тим же принципом, що і фрукти. Для чищення найкраще підходять морква і капуста (в них багато бета-каротину і флавоноїдів, що покращує загальне функціонування печінки), помідори і огірки (вимивають токсини), брокколі та кольорова капуста (містять велику кількість глюкозинолатів – сірковмісних сполук, які сприяють позбавленню від канцерогенів і токсинів).

 

Масла. Ідеальним для печінки вважається оливкова олія холодного віджиму, потім йдуть кукурудзяна, лляна і соняшникова. Варіант для сміливих – це кілька ложок олії зранку, але для хорошої роботи печінки досить розумного додавання масел в раціон. Масла мають жовчогінну і зміцнюючу дію.

 

Зернові продукти. Цільні злаки корисні не тільки для кишечника. Загальне поліпшення метаболізму з їх допомогою благотворно впливає на печінку. Ідеальні в цьому випадку коричневий рис, овес і висівки.

 

Горіхи. Горіхи вважаються досить важкою їжею для печінки, але виняток становлять волоські. Великий вміст в них аргініну сприяє швидкому зниженню кількості токсинів. Для купірування станів отруєння часто застосовують медичний препарат, у складі якого є аргінін, у волоських горіхах ця амінокислота міститься в чистому вигляді. Крім того, волоські горіхи багаті жирними кислотами, які необхідні печінки для підтримки нормального функціонування.

 

Зелень. Незамінні для печінки і листові зелені овочі. Рукола, шпинат, цикорій відмінно нейтралізують сполуки важких металів, які можуть накопичуватися в печінці і пошкоджувати її клітини. З’єднання, які містяться в зелені, регулюють відтік жовчі і, відповідно, висновок шкідливих речовин. Просто чарівною спецією для печінки є часник, адже він містить аліцин і селен – мікроелементи, які, як стверджують дієтологи, активно беруть участь в очищенні печінки.

 

Риба, м’ясо, молочні продукти. Продукти з високим вмістом білка теж бажано включити в раціон, але до вибору потрібно підходити обережно. У морепродуктах і рибі може міститися підвищена кількість ртуті, що абсолютно неприпустимо для здорової роботи печінки. Риба, в якій вміст ртуті низький, – це форель, тріска, судак, короп. Любителям м’яса краще віддати перевагу нежирному дієтичному – індичці і телятині. З молочних продуктів найбільш корисні для печінки кефір і не дуже жирний сир.

 

Солодощі. Невже для печінки корисні солодощі? Так, одна насолода приносить безсумнівну користь – це мед. Фахівці радять вживати його два-три рази на день по чайній ложці за 30-40 хвилин до їжі. Глюкоза, фруктоза і інші компоненти меду активізують процеси вироблення жовчі і відновлення уражених клітин печінки.

– Весь комплекс корисних речовин з цих продуктів ви можете отримати з нашого препарату Нутранекс ГепаКейр. Замість десятка продуктів досить прийняти одну таблетку і на довгі роки ви забудете про проблеми з печінкою.

 

Детальніше

10 найкращих продуктів для імунітету

Щоб не захворіти, крім загартовування, зарядки і гарного сну потрібна ще один превентивний захід – правильне харчування. Почну з самого простих, доступних і дешевих «ліків» – звичайної питної води, – підказує наш постійний експерт, член Національної асоціації дієтологів і нутриціології Людмила Денисенко. – Усім відомо, що вода є неодмінною вимогою для нормального протікання обмінних процесів у людини. Вода не тільки розчиняє, але і виводить всілякі токсини з нашого організму, а ось при зневодненні організму збільшуються наші шанси застудитися. Крім того, вода зберігає нормальну секрецію слизової оболонки дихальних шляхів, знімає сухість губ. Так що не забувайте пити більше простої води, навіть тоді, коли тягне зігрітися чаєм або кавою. Всі напої з кофеїном, так само як і трав’яні чаї виводять клітинну воду, посилюючи зневоднення. Так що, відмовитися від чаю? Ні звичайно! Просто на кожні 100 г чаю випивайте додаткові 150 г води. Ну і не забувайте про правильні продукти. Перерахую основні.

 

  1. Корисні чаї. Це і старі перевірені «бабусині» методи – чай з калиною, малиною, смородиною, лимоном, медом, і «сучасні», наприклад, імбирний чай. З давніх-давен відомі його потогінні властивості і здатність підвищувати імунітет, а недавні дослідження виявили його антиоксидантні та протизапальні «таланти».

 

Щоб отримати максимальну користь від імбиру, пропоную рецепт чаю: натріть 1 чайну ложку свіжого кореня імбиру. Залийте його гарячою водою, але не окропом, і накрийте кришкою. Дайте суміші настоятися протягом 15 хвилин. Додайте часточку лимона, мед – тільки «вприкуску»!

 

  1. Натуральний бджолиний мед. Найкраще його поєднувати з чаєм і лимоном. При цьому мед не слід додавати безпосередньо в гарячий чай, тому що при цьому значна частина біологічно активних речовин втрачають свої властивості. Мед можна їсти на часточці лимона, яблука або з сиром.
  2. «Живі йогурти», кисломолочні продукти. Біойогурті з лакто-і біфідобактеріями не тільки сприяють підтримці постійної ваги, але і «відповідають» за здоров’я шлунково-кишкового тракту і сильної імунної системи. Багато досліджень, проведених американськими і європейськими вченими, свідчать, що пробіотики зменшують грипозні симптоми: температуру, кашель і закладений ніс у дітей. Повірте, що наші «перевірені» кефір і кисле молоко не поступляться в користь йогуртам, а з огляду на, що відсотків 90 продукції на нашому ринку не є «живими» йогуртами, то кефір з кислим молоком з короткими термінами зберігання – явні фаворити!
  3. Каші з цільного зерна. Здавалося б, до чого тут каші? Але наші предки були абсолютно праві, каші – відмінне джерело вітамінів і мікроелементів, особливо селену і цинку. Сучасні експерти стверджують, що вживання в їжу зернових продуктів з високим вмістом клітковини може також підвищити опірність організму. У список з 9 видів продуктів, опублікований нещодавно новинним сайтом США MSNBC, в якості ефективних протигрипозних продуктів внесені батат (солодка картопля), вівсянка і ячмінь. Я б додала ще й гречку. Просто залийте зерна злегка підсоленим окропом на ніч в термосі, вранці додайте молока і трохи вершкового масла, сухофрукти або свіжі фрукти за смаком.
  4. Фрукти. Для ефективної боротьби з грипом лікарі пропонують щодня налягати на фрукти і овочі, які містять найбільшу кількість вітамінів, мінералів, клітковини і головним чином фитонутриєнтів. Безумовні лідери тут – цитрусові, і в першу чергу лимони, мандарини і апельсини. В одному апельсині, наприклад, міститься добова норма вітаміну С, також цитрусові багаті флавоноїдами, які посилюють антиоксидантний ефект цього вітаміну. Червоні помідори, гранати, грейпфрути, а також червонокачанна капуста і журавлина особливо корисні для імунітету і це крім того, що такий смачний набір служить захистом серця, завдяки високому вмісту лікопіну і елагової кислоти. Морква і гарбуз теж зміцнюють імунітет, завдяки таким елементам, як бета-каротин, альфа-каротин, лютеїн, кверцетин та інших речовин, які можуть бути перетворені в вітамін А. Кверцетин – один з флавоноїдів (речовин, які надають фруктам і овочам характерний колір) відомий своїми протизапальними властивостями і, згідно з останніми дослідженнями, уповільнює дію вірусу грипу і допомагає організму виробити антитіла. Кверцетин міститься особливо у великій кількості в брокколі, яблуках, помідорах і цибулі і у всіх яскравих овочах і фруктах (чим інтенсивніше колір, тим краще).
  5. Квашена капуста. Один з найбільш доступних і недорогих джерел аскорбінової кислоти. А в поєднанні із зеленим або ріпчастою цибулею і соняшниковою олією холодного віджиму – це взагалі «вітамінна бомба»!
  6. Часник. Він містить природний антибіотик алліцин, який згідно з деякими дослідженнями допомагає запобігти ускладненням після застуди і грипу. Вживання всього одного зубчики часнику в день уже надає необхідний профілактичний і антисептичний ефекти. Крім часнику надзвичайно багаті фітонцидами також цибуля, хрін, кріп, черемша та т.п. Вони корисні не тільки як засіб підвищення опірності організму і помічники для імунної системи, але і для профілактики ускладнень при грипі.

 

Одним з найдієвіших і недорогих профілактичних засобів є сало з часником. Є і такий рецепт: в стакан кефіру додати 3 подрібнених зубки часнику і пити перед їжею.

 

  1. Яловичина. Гарне джерело білка, заліза, цинку і селену, які допомагають клітинам вашого організму справлятися з будь-якими хворобами. У зимовий час добре комбінувати яловичину з часником і сирими овочами, що підвищує ефективність даних продуктів в боротьбі проти застуди.
  2. Курячий бульйон і суп на курячому бульйоні. Вони піднімають антиінфекційні функції білих тілець в крові. У бульйоні міститься практично весь набір амінокислот, необхідних для блокування запальних клітин і придушення розвитку інфекції. Бульйон зменшує кількість слизу в носоглотці і сприяє кращому откашливанию, має загальнозміцнюючу дію і дозволяє швидше стати на ноги після хвороби. Правда, більше користі для здоров’я буде, якщо є не чистий бульйон, а курячий суп з овочами.
  3. Продукти, багаті вітаміном D. Це лосось, скумбрія, сардини, молоко і рослинні масла (льняне, соняшникове, гарбузове). Зараз багато експертів сходяться на думці, що будь-який грип можна здолати за допомогою вітаміну D. Взимку його рівень в організмі різко знижується через нестачу сонячного світла, тому необхідно вживати його з їжею. Якщо ви готуєте рибу, дуже важливо не смажити її в маслі і не варити у великій кількості води, тому що таким чином левова частка вітаміну D руйнується, і не потрапляє в організм. Найкращі способи приготування – гасіння в невеликій кількості рідини і на пару.

Рецепти для імунітету. Продукти, багаті селеном, сприяють утворенню антивірусних клітин в крові, допомагають зміцнити імунітет. У число продуктів, багатих селеном, входять крім зернових продуктів, часнику і апельсинів, морська риба і морепродукти, гриби, буряк і морква. Відмінний рецепт: стакан яблучно-морквяно-бурякового соку (співвідношення 2: 2: 1) з ложкою рослинного масла вранці. Дуже корисний і такий мікс: яблучний і томатний сік по 0,5 склянки, гарненько змішати і додати 3-4 ст. л. соку буряка і 1 ст.л. лимонного соку.

– Весь комплекс корисних речовин з цих продуктів ви можете отримати з нашого препарату Нутранекс ІммуКейр. Замість десятка продуктів досить прийняти одну таблетку і на довгі роки ви забудете про застуду.

 

Детальніше

10 корисних продуктів для безперебійної роботи вашого серця

  1. Чорниця

Чорниця містить потужні антиоксиданти поліфеноли. Вони захищають кровоносні судини від пошкоджень, викликаних запаленням. А запобігти високому кров’яному тиску допомагають антоціани.

 

  1. Оливкова олія

Мононенасичені жири, якими багаті рослинні масла, в тому числі оливкова олія холодного віджиму (extra virgin), захищають серце і серцево-судинну систему.

 

  1. Горіхи

Мигдаль, волоські горіхи і макадамия містять багато вітамінів, мінералів, білка і корисних жирів. Ці жири підвищують рівень хорошого холестерину, а «поганий» холестерин переносять з кровоносних судин в печінку, де вони знищуються. Горіхи також містять вітамін Е, який захищає пошкоджені вільними радикалами клітини судин.

 

  1. Жирна риба, що живе в холодній воді

Продукти, корисні для серця і судин: лосось, макрель, анчоуси, оселедець, форель, сардини багаті жирними кислотами омега-3. Вони захищають серце, знижують рівень холестерину і кров’яний тиск, знімають запалення, уповільнюють утворення бляшок в артеріях.

 

  1. Темно-зелені листові овочі

Кейл, шпинат і інша темна зелень містять каротиноїди, фолієву кислоту, магній, калій і кальцій. Електроліти нормалізують високий кров’яний тиск, каротиноїди та інші поживні речовини захищають стінки кровоносних судин від окисного ушкодження, а фолієва кислота допомагає знизити рівень гомоцистеїну, що завдає шкоди серцево-судинній системі.

 

  1. Темний шоколад

В какао міститься епікатехін, що підвищує концентрацію окису азоту – ключового для здоров’я кровоносних судин з’єднання, допомагаючи регулювати кров’яний тиск. Вибирайте тільки темний шоколад з вмістом какао не менше 70%.

 

  1. Авокадо

Список корисних продуктів харчування, що поліпшують роботу серця, продовжує авокадо, багатий корисними для серця мононенасичені жири і вітаміном Е. Додавайте його в салат, щоб підвищити засвоєння каротиноїдів (наприклад зі шпинату, помідорів, моркви, перцю), які також захищають серце.

 

  1. Насіння Чіа і льону

Вони багаті жирними кислотами омега-3, альфа-ліноленової кислотою, мінеральними речовинами, розчинними і нерозчинними волокнами.

 

  1. Часник

Запобігаючи закупорку судин, часник уповільнює розвиток атеросклерозу і знижує кров’яний тиск. А численні природні антиоксиданти допомагають захистити серце і судини.

 

  1. Помідори

Помідори містять каротиноїди і потужний антиоксидант лікопін. Він знижує кров’яний тиск і рівень «поганого» холестерину, тим самим захищаючи серце і кровоносні судини.

Весь комплекс корисних речовин з цих продуктів ви можете отримати з нашого препарату Нутранекс КардіакКейр. Замість десятка продуктів досить прийняти одну таблетку і на довгі роки ви забудете про проблеми з серцем.

Детальніше

Зв'яжіться з нами

Залиште Ваші контактні дані у формі нижче, і наш фахівець зв'яжется з Вами, відповість на всі Ваші запитання і проведе консультацію по препаратам лінійки Vardhman Healthcare

Наш офіс
03058, м. Київ, вул. Машинобудівна, 8

Phone: ‎0 800 75 12 10

E-mail: contact@vhcare.com.ua